Esittely

Intro

Täällä aloittelee näinkin mielikuvituksellisella otsikolla bloginkirjoitusta 31-vuotias kolmen lapsen äiti. Tyttäremme ovat syntyneet vuosina 2015, 2018 ja uusin tulokas nyt toukokuussa 2020. Muutimme kesällä omakotitaloon, kun pitkällisen etsinnän jälkeen löysimme vihdoin talon, joka täytti vuosien saatossa tiukaksi hioutuneet kriteerimme.

Uuden asuntomme sisustuksen ja organisoinnin suunnittelu on ollut energiaa antava valopilkku muuten melko stressintäyteisen vuoden aikana, johon on sisältynyt vaikea raskaus, korona-ajan muutokset, vauva-arki sekä muutto. Heti kun asuntokauppa varmistui, aloin hahmotella pohjapiirustuksen kanssa sisustusratkaisuja ja ylipäänsä käytännön elämää uudessa, tilavammassa kodissamme. Meille oli miehen kanssa selvää, että isommat neliöt eivät saisi tarkoittaa enemmän tavaraa. Pyrimme siihen, että koti olisi mahdollisimman toimiva ja minimalistinen, mutta myös kotoisa ja kaunis, niin paljon kuin se nyt pikkulapsiperheessä on mahdollista.

Uskon kodin järjestyksessä siihen yksinkertaiseen filosofiaan, että jokaiselle asialle pitää olla oma paikkansa ja tilaa hengittää. Olen viimeaikoina myös kiinnostunut Montessori-tyylisestä kasvatuksesta, josta löytyy paljon hyvää tietoa esim. täältä: https://hyvinkasvatettu.com/2017/05/09/mita-montessori-tarkoittaa/. Lyhykäisyydessään se tarkoittaa sitä, että lapsille annetaan tilaa ja mahdollisuuksia itsenäisen tekemisen opetteluun, tosin siihen liittyy paljon muutakin. Käytännössä tämä näkyy meillä lasten kasvatuksen lisäksi myös sisustuksellisissa ratkaisuissamme. Pyrin montessori-ideologian mukaisesti ennen kaikkea järjestämään kotia niin, että lapset pystyvät tekemään itsenäisesti niitä asioita, joihin he ovat valmiit ja joihin heillä on mielenkiintoa. Tällaiset kodin järjestelyn ratkaisut liittyvät esimerkiksi pukemiseen, syömiseen ja vessassa käymiseen sekä siihen, minkälaisia leluja heille on tarjolla.

Lasten omat ruokailuvälineet aina heidän saatavillaan.

Pinterest kuvaa sisustustyyliäni sanoilla “nordic, boho (bohemic), minimalist”. Suosin neutraaleja, luonnonläheisiä värejä ja pitkän tähtäimen tavoitteenani on, että mahdollisimman moni kodin tekstiili olisi luonnonkuidusta valmistettu. Pidän lipastoista ja avohyllyratkaisuista, järjestelen asiat niin, että näen kerralla, mitä missäkin on ja tavarat ovat helposti saatavilla. Kaikki sellainen, mitä emme jatkuvasti tarvitse, löytyy varastosta (tai roskakorista/kierrätyksestä).

Kuvakaappaus Pinterestin mood boardista.

Blogin kirjoittamisella toivon voivani inspiroida muita luomaan koteihinsa uudenlaista, toimivampaa järjestystä. Pyrin kirjoittamisen avulla myös itse tsemppaamaan itseäni, jotta voisin saavuttaa asettamiani tavoitteitani lasten kasvatukseen ja kotiin liittyen. Minulla on jo paljon ideoita blogipostauksiin, en malta odottaa, että pääsen niitä jakamaan. Toivon voivani näyttää realistisesti kotia ja elämäämme viisihenkisenä perheenä. Tervetuloa mukaan matkaan!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.