Lapset, Minimalismi, Montessori, Sisustus

Lasten makuuhuone

Tyttöjen (5v ja 2v) huone on pohjapiirroksessa merkitty työhuoneeksi ja on makuuhuoneista pienin. Sen teemaksi valikoitui hieman satunnaisesti avaruus.

Meillä oli pitkään tarkoituksena laittaa kattoon pimeässä hohtavat tähdet, jotka olemme ostaneet kuusi vuotta sitten ja joita meillä oli aiemmissa asunnoissa myös katossa. Niitä emme ole vielä saaneet kattoon, koska ideat hioutuvat… ja sen sijaan, että satunnaisesti länttäisimme tarrat kattoon päätimme tehdä oikeita tähtikuvioita ja nyt suunnittelemme, miten ne saisi helpoiten tehtyä.

Tähtien odottaessa laittoaan seinille on kuitenkin päässyt aurinkokunnan planeetat, jotka on leikattu esikoisen päiväkodissa tekemistä maalailuista. Samoista taideteoksista olen jatkojalostanut nuo kuunvaiheet.

Seinän vieressä oleva patja on siinä siltä varalta, jos jompikumpi vanhempi joutuu joskus nukkumaan huoneessa tyttöjen kanssa.

Tähtisumujulisteen on mieheni ostanut joskus jostain marketista, tarkoituksenaan laittaa se omaan työhuoneeseensa. Mutta, niin, nyt kävi näin. Se kun sopii niin hyvin tähän teemaan niin se pääsi tänne paraatipaikalle. Ihan en tykkää tästä seinän väristä ja välillä mietin, että tämänkin huoneen olisi voinut sisustaa hieman eri lailla… mutta toisaalta meillä on nämä huonejärjestelyt mietitty niin, että sitten kun tytöt jossain vaiheessa haluavat omat huoneet niin sitten menee taas moni asia uusiksi.

Montessori-ideologian mukaisesti lasten makuuhuone on pyhitetty nukkumiselle ja rauhoittumiselle. Täällä ei ole mitään, mikä innostaisi tai aktivoisi heitä liikaa illalla. Suurin osa leikkimisestä tapahtuu olohuoneessa ja myös olohuoneen vieressä oleva “askarteluhuone” (nauran aina tälle termille, koska se on niin 70-lukulainen…) on myös kovassa käytössä. Täältä tyttöjen makuuhuoneesta löytyy kuitenkin nukkelelut ja legot, tai oikeammin duplot, joilla meidän 5v myös aktiivisesti edelleen leikkii, pikkulegoja en ole vielä halunnut meille nurkkiin pyörimään. Nämä lelut sijaitsevat sängyn aluslaatikoissa, eli ne saa kätevästi piiloon illalla.

Tuo sänky on joululahja tyttöjen isovanhemmilta. Siinä oli ylä-, ala- ja sivusänky, mutta muutama viikko sitten koimme pari vaaratilannetta yläsängyn kanssa, kun tytöt ja heidän kaverinsa leikkivät siellä hieman rajummin ja päätimme heivata yläsängyn yläkertaan miehen työhuoneeseen, jonne tytöillä ei ole pääsyä. Kukaan ei siis nukkunut yläsängyssä, koska tytöt haluavat nukkua vieretysten, mutta vielä puoli vuotta sitten mies nukkui sivusängyssä pienemmän vieressä ja isompi yläsängyssä (ja minä sain raskaana ollessani valloittaa koko meidän 180 cm sängyn).

Olen tosi tyytyväinen tähän sänkyyn, jonka ostamista pitkään pohdittiin ja etsittiin sopivaa. Sängyt ovat lisäksi ihan kunnollisen sängyn kokoisia (90x200cm) ja plussana oli se, että ne tosiaan sai myös erilleen eli ne toivottavasti säilyvät käytössä pitkään. Tähän voi ostaa joskus esimerkiksi jousipatjan, jos haluaa lisämukavuutta.

Minkälaisia lastenhuoneita teiltä löytyy?

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.