Lapset

Joulukalenterina lorupussi (+ ladattava pdf tiedosto)

Meillä on oikeastaan esikoisen taaperoajoilta asti joulukalenteri ollut itse tekemäni. Yhtenä vuonna meidän joulusukkaan tuli itsetekemiäni jumppakortteja, joista paljastui joka päivä yksi jumppaliike, kuten rapukävely, sammakkohyppely jne (nämä ovat vielä tallella ja kovasti mietin, että voittaako laiskuus ja laitan nämä tänäkin vuonna kiertoon – ei voittanut). Toisena vuotena ostin kympillä ison muovailuvahasetin, jonka jaoin 24 osaan hyvin esteettisesti minigrip-pusseihin (idea 10, panostus 1). Viime vuonna tehtailin tytöille kirjeitä Satu-tontulta, jokaiselle päivälle oli joku pieni tehtävä, tapahtuma tai satuhieronta.

Tämän vuoden joulukalenteriin sain idean tytöiltä. Pienempi tykkää laulaa päiväkodista tuttua laulua “Kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa”. Ainoa vain, ettei meillä ole lorupussia, vaikka se on jo pitkään ollut asialistalla. Ja siitäkös se tontunmallinen idealamppu sitten päähäni syttyi.

Ähkäilyn ja pähkäilyn seurauksena sain aikaiseksi tiedoston, jossa on netistä kopioituja loruja ja kuvia Pixabayn ilmaisesta kuvapankista. Laitan sen tähän teillekin ladattavaksi, jos joku siitä innostuu:

Kuvat ovat mustavalkoisia, koska meillä ei ole väritulostinta. Tulostin kuvat, leikkasin ja maalasin ne vesiväreillä, minkä jälkeen laminoin ne silitysraudan avulla.

Törmäsin ähkäillessäni ja pähkäillessäni myös Iidan matkassa -blogin lorupussiin, joka on todella kivan näköinen ja sielläkin on tulostettava versio. https://www.lily.fi/blogit/iidan-matkassa/tee-oma-lorupussi/ Jos meillä olisi väritulostin olisin varmaan tulostanut nämä. Omaan lorukokoelmaani tuli osin samoja ja osin eri loruja. Yleisilme ehkä hieman tällainen hempeä. 🙂 Tekemässäni lorutiedostossa on 26 lorua eli ihan inasen valinnanvaraa, jos tästä haluaa joulukalenterin tehdä.

Suunnitelmana siis on laittaa joka päivä yksi loru sekä todennäköisesti kaksi suklaamakeista kalenteriin. Olen pitkään haaveillut oman kalenterin ompelemisesta ja tänä vuonna vihdoin aion sen toteuttaa. Sen tulen todennäköisesti jakamaan instan puolella eli sinne mars ihmettelemään!

Minkälainen sinun kalenterisi on tänä vuonna?

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.