Järjestely, Sisustus

Kuivakaappien järjestäminen

Keittiö piti jo muuttopäivänä saada täysin toimivaksi. Purin kaikki muuttolaatikot keittiön kaappeihin silloin melkoisessa kiireessä ja sen jälkeen olen järjestellyt muutamia kaappeja uusiksi. Nyt kun täällä on jo eletty kohta kolme kuukautta on tullut selväksi, minkälainen järjestys olisi optimaalisin. Siksipä muutaman viikon tuumimisen jälkeen päätin satsata kunnollisiin säilytysastioihin ja suuntasin jälleen kerran Ikeaan. Olin sieltä aikaisemmin jo ostanut muutaman lasipurkin myslille ja ryyneille ja päätin, että samanlaiset lasiset purkit toimisivat hyvin kuivakaapin säilytysastioinakin. Halusin ehdottomasti nimenomaan lasia, koska muovi, olipa se sitten kuinka mahtavaa ja PBA-vapaata ja younameit, päästää aina etenkin vanhetessaan kemikaaleja ympäristöönsä (https://yle.fi/uutiset/3-10109486) enkä halua, että ruoka, oli se sitten kuinka kuivaa tahansa, on kosketuksissa muoviin.

Tältä keittiön kuivakaappi ja sen alapuolella oleva taso näytti aiemmin:

Ja tältä se näyttää nyt järjestettynä:

Yhdeksän lasipurkkia löysi tiensä tälle pöytätasolle, joka on kuivakaappien alapuolella. Näissä purkeissa on useiten käytettävät viljatuotteet, murot, puurohiutaleet, mysli, granola, riisit ja makaronit sekä proteiinijauhe. Minulla on tarkoituksena vielä nimikoida kaikki rasiat ja laatikot, kunhan päätän, minkälaisella välineellä ne nimikoin (dymo vai tarralaput…?).

Neljään kaappiin on nyt laitettu erikseen jauhot ja leivontatarvikkeet, palkokasvit ja siemenet, makeiset, suolaiset ja vauvanruoat (nämä ovat jämiä keskimmäisen vauvavuodelta…) sekä säilykkeet. Säilykekaapissa on tällä hetkellä myös muropaketteja, vielä pohdin mihin kaappiin ne lopulta sijoittuvat.

Erityisen paljon tykkään tästä palkokasvien ja siementen kaapista. Siinä missä se aiemmin oli erinäisten pakkausten sekamelska, nyt näen kertaheitolta mitä siellä on ja kuinka paljon. Minulla on tarkoitus lisätä palkokasveja ruokavalioon ja tämä asettelu tekee sen todella helpoksi.

Edellisessä asunnossa olin järjestänyt kuivakaapin tarvikkeet hyllyittäin, mutta tämä ratkaisu pysyy kokemukseni mukaan vain hetken ajan järjestyksessä. On niin helppo ottaa hyllyltä jotain ja sitten kiireessä laittaa se toiselle hyllylle. Siksi nykyään suosin laatikoita ja purkkeja, niiden avulla järjestys on helpompi pitää yllä.

Edellisen asunnon yksi kuivakaapeista. Tämäkin kaappi olisi hyötynyt paremmasta organisoinnista, purkeista ja laatikoista.

Lasipurkkien ja kansien hinnaksi tuli yhteensä 109,25€. Se voi kuulostaa kalliilta, mutta tämän on tarkoitus olla sellainen ratkaisu, joka kestää kymmeniä vuosia. Lasi kun ei oikein mene miksikään käytössä, ellei se mene rikki. Halusin satsata kerralla kunnolliseen systeemiin ja sen jälkeen vain nauttia toimivasta kuivakaapista. Muovilaatikoiden hinta on 2,99€ /kpl ja ne ovat oikein tukevaa muovia ja miellyttävä käyttää. Ehkä ainoastaan toivoisin niiden olevat läpinäkyviä, mutta ihan tarpeeksi toimivia ne ovat valkoisinakin.

Nyt kun keittiön kuivakaappi on saatu kuriin aion siirtyä karsimaan sellaisia keittiötarvikkeita ja -välineitä, joita huomaan ettemme käytä ollenkaan ja pääsen järjestämään keittiön muut kaapit. Hellan päällä on vielä oikeastaan pari kuivakaapiksi luokiteltavaa hyllykköä, joissa säilytetään nuudelit ja muut ryynit.

Miltä teidän kuivakaapissa näyttää?

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.