Arki, Uncategorized

Ruokasuunnittelu

Meillä on jo pidemmän aikaa ollut tapana ostaa viikon ruokaostokset kerralla. Silloinkin kun elin yksin vuonna nakki ja kirves, muistelen, että en kovin mielelläni käynyt usein kaupassa vaan raahasin painavat ostokset kotiin mieluummin kerran viikossa kuin kävin joka päivä kaupassa.

Sittemmin kuvioihin on astunut mies, auto sekä lapset (tässä järjestyksessä) ja ruoanlaitto sekä ruokaostosten teko on hieman… hankaloitunut? No ainakin se on muuttunut.

Ruokakaupassa käynti kolmen lapsen kanssa ei ole mahdotonta, mutta viikon ostosten tekeminen kolmen pienen kanssa houkuttelee silti yhtä paljon kuin pyykkikoneeseen unohtuneiden pyykkien ripustus kello 23:42. Jälkimmäinen on yleensä pakko silti tehdä, mutta lasten kanssa ei ole pakko mennä kauppaan. Itse asiassa vietän jopa ne kuuluisat prismatreffit mieluummin muualla kuin Prismassa.

Senpä takia meillä on joka viikko käytössä S-ryhmän Foodie ruokakassipalvelu. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos. Me olemme käyttäneet tätä palvelua jo reilun kahden vuoden ajan. Ainoa muutos mikä nyt on tullut korona-ajan ja muuton yhteydessä on se, että siinä missä aiemmin noudimme itse ruokakassit, tuo Posti tai toisinaan joku muu kuljetuspalvelu nyt ne meidän ovellemme. Osittain sen takia, että itse haettuna varaus pitäisi tehdä melkein kahden viikon päähän kun se kotiin tuotuna tulee usein seuraavana päivänä, osin siksi, että on vaikea aina tietää, milloin toinen tarvitsee autoa ja sumplia hakureissua.

Keräily kuljetuksineen maksaa 9,90€, mutta olen aika vakuuttunut siitä, että tuo summa menisi itse keräillessä heräteostoksiin. Maksan myös mielelläni siitä ajasta, jonka säästän, kun minun ei tarvitse mennä itse kauppaan eikä edes hakea kauppakasseja kaupasta. Puhumattakaan hermojen säästämisestä ja niitä mielelläni säästän, koska aika usein niitä raastetaankin.

Viikon ruokaostoksia suunnittelen hyvin löyhästi tämän kirjan avulla:

Mitään orjallista lukujärjestystä minulla ei ole, osin katson kulloisenkin viikon tilanteen mukaan mitä teen milloinkin, osittain sen sanelee myös tietysti lihojen viimeinen käyttöpäivämäärä.

Tällä viikolla menussa oli mm. tonnikalakastike, uunikalaa, jauhelihakastike, broileripasta, porkkanaletut, tortillapizza sekä soijapyörykät kookoskastikkeessa.

Ruokaostoksiin saamme usein palamaan noin 150 € viikossa eli 600 € kuukaudessa. Kaksi vanhempaa tyttöämme syövät aamupalan, lounaan sekä välipalan arkipäivisin päiväkodissa mikä vähentää tietysti ruoanlaittoa mukavasti (erityisen mukavasti, koska vaikka keittiö onkin minun valtakuntaani, en valitettavasti ole mikään pullantuoksuinen kokkijumalatar). Toisinaan joudumme lähikaupasta hakemaan täydennystä liha-maito-leipä -osastoon, mutta pyrin aina siihen, että tilaamani ruoilla pärjättäisiin viikon ajan.

Minkälaista ruokasuunnittelua sinä harrastat vai menetkö täysin spontaanisti fiilispohjalla?

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.